İTOB VE İMYO İŞBİRLİĞİ İLE GELECEĞE GÜÇLÜ İSTİHDAM KÖPRÜSÜ
30 Kasım 2024, 10:00

Ülkemizin meslek yüksekokulları arasında saygın ve etkin bir konumda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu (İMYO) ile İzmir’in önde gelen sanayi bölgelerinden biri olan İTOB OSB arasında imzalanan Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolü, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım teşkil ediyor.
Yapılan protokol töreninde, İTOB OSB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yücebaş, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “endüstrileşmek, en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır. Çalışması ve yaşaması için memleketimizde mevcut olan büyük, küçük her çeşit sanayii kuracağız ve işleteceğiz. En kısa yoldan, en ileri ve refahlı Türkiye idealine ulaşabilmek için, bu bir zarurettir” sözünü hatırlattı. İTOB OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yenerer de, “10 Kasım gibi çok anlamlı bir günün öncesinde bu güzel işbirliği protokolünü imzalamış olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözü bize rehberlik ediyor” dedi.
İMYO Müdürü Prof. Dr. Rukiye Şebnem Yaşar ise, “bu onurlu ve sorumluluk isteyen göreve henüz yeni başladım. Böylesine güzel bir gelişme ve işbirliği ile başlamış olmaktan öğrencilerimiz, meslektaşlarım ve kurumum adına çok sevinçliyim. Birlikte güzel projeler üretip, önemli işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Protokol, iki taraf arasında karşılıklı faydaya dayalı iş birliği çerçevesi çizerek OSB katılımcısı firmaların nitelikli personel ihtiyacını karşılamayı ve yeni işbirliği alanları açmayı amaçlıyor. Akademi tarafında, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü ve İMYO Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Atıl Bulut ile Dokuz Eylül Üniversitesi Sanayi Uygulamaları Ve Araştırma Merkezi/DESUM Müdürü Prof. Dr. Neval Baycan protokole imza koyarken, sanayi tarafında ise, İTOB OSB Yönetim Kurulu üyeleri Murat Yücebaş, Sabri Alkan ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yenerer ilgili protokole imza attılar. Törene İMYO yönetimi, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri de geniş bir katılım sağladı. İTOB OSB Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Alkan, “nitelikli ara eleman konusu gerçekten bir memleket meselesi. Bir iş insanı ve sanayici olarak bu konuya geçmişe nazaran gereken önemin veriliyor oluşuna tanık olmaktan ötürü sevinçliyim” dedi.
Sanayinin Geleceği İçin Öncü Bir Adım
İmzalanan protokole göre şu alanlarda iş birliği yapılacak:
- Tez Çalışmaları ve Ar-Ge Projeleri: Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin tezlerinin, tez danışmanı ve öğrencinin istemesi ve tarafların onaylaması koşuluyla OSB’nin Ar-Ge projeleri temelinde yürütülmesi hedefleniyor.
- Ortak Projeler: OSB’de ortaya çıkan bir Ar-Ge projesinde üniversitenin bilgi, deneyim ve kaynaklarının kullanılması gereksinimi duyulursa, belirlenen koşullar çerçevesinde bu hizmetlerin Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi tarafından sağlanması planlanıyor.
- Dış Kaynaklı Projelere Katılım: TEYDEB, TUBİTAK ve Horizon Europe gibi dış kaynaklarla finanse edilen projelerde ortak katılım sağlanması öngörülüyor.
- Bilgi Paylaşımı: OSB uzmanlarının Üniversitede seminerler vermesi, akademisyenlerin de OSB’de eğitim ve seminer düzenlemesiyle bilgi transferinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
- Staj Programları: OSB’nin, üniversite öğrencilerine staj imkânı sunarak gençlerin sanayiye hazırlıklı olmalarını sağlaması ve her staj döneminde stajyer listelerinin düzenli paylaşılması planlanıyor.
Protokol imza töreni sonrasında gerçekleşen OSB katılımcı ziyaretlerinde, İMYO akademik heyeti firmaları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında, öğretim üyelerinin İMYO’dan mezun olmuş başarılı öğrencileriyle karşılaşmaları ve yaşanan duygusal anlar, imzalanan protokolün geleceğe olan katkısını daha anlamlı kıldı.
**
İMYO Akademik Heyeti şu isimlerden oluşuyor:
Prof. Dr. Zeki Atıl BULUT (Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) Koordinatörü / İMYO Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Neval BAYCAN (Dokuz Eylül Üniversitesi Sanayi Uygulamaları Ve Araştırma Merkezi /DESUM Müdürü)
Prof. Dr. Rukiye Şebnem YAŞAR (İMYO Müdürü / Muhasebe ve Vergi Bölümü)
Öğr. Gör. Murat GÜNEY (İMYO Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü / Bilgisayar Teknolojileri Bölümü)
Prof. Dr. Engin Deniz ERİŞ (Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü / Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Suat UÇAR (İMYO Kimya ve Kimyasal İşletme Teknolojisi Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Onur DOĞAN (İMYO Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı)
Dr. Öğr. Üyesi Taner AKKAN (İMYO Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı)
Öğr. Gör. Dr. Elif YÜCEBAŞ (İMYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü)
Öğr. Gör. Dr. Tolga OLCAY (İMYO Müdür Yardımcısı / Elektrik ve Otomasyon Bölümü)
Öğr. Gör. Dr. Aykut KOCAOĞLU (İMYO Elektrik ve Enerji Bölümü)
Öğr. Gör. Dr. Seçkin ŞALVARLI (İMYO Kurumsal İletişim Koordinatörü)
Öğr. Gör. Ebru BAYRAK (İMYO Elektrik ve Enerji Bölümü)
Öğr. Gör. İbrahim AY (İMYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü)
Funda FİŞEK (DETTO Üniversite Sanayi İşbirliği Kıdemli Uzmanı)
Arş. Gör. Dr. Hakan AŞAN (İMYO Muhasebe Ve Vergi Bölümü)
Arş. Gör. Eda ÇEVİK (İMYO Muhasebe Ve Vergi Bölümü)